Miért időtálló ajándék a fotókollázs?

Miért időtálló ajándék a fotókollázs? - Bogreguru
Galambos Patrik

Az idő múlásával mindenki számára egyre fontosabbá válnak az emlékek, a régmúlt történései, s ezek valamilyen formában történő megőrzése. Ebben segíthetnek az ezekre a pillanatokra emlékeztető tárgyak, melyek felidézik a múltat és az életünk lényeges momentumait. Az egyik ilyen időtálló ajándék lehet a fotókollázs.

Miért időtálló ajándék a fotókollázs? - Évforduló

Egy fotókollázs összeállításával a fontos emlékeinket egy igazán kreatív módon örökíthetjük meg. Egyetlen kompozícióban összeállíthatjuk azokat a pillanatokat, amelyek jelentősek a számunkra, és amelyeket meg szeretnénk őrizni, valamint gyakran viszont látni. Az egyszerű, két dimenziós fotó helyett egy olyan műalkotást hozhatunk létre, amely megmutatja az életünk meghatározó pillanatait, azokat az embereket, akik számítanak nekünk és azokat a helyeket, amelyekre visszavágyunk, melyekhez csodás, mesés vagy épp vicces emlékek és élmények fűznek.
Már önmagában a fotókollázs elkészítése is lehet egyfajta élmény a készítője számára, hiszen a folyamat közben az ajándékozó személyesen állíthatja össze a kollázst, és ezzel lehetősége van arra, hogy egy kis időt szánjon a múltban való merengésre, egy kis fejbeni időutazásra a korábbi évek sokaságában. A saját kis "utazásunk" eredményeképpen pedig végül megszületik majd az egyedülálló, személyre szabott ajándék, mellyel hasonló pillanatokat okozhatunk a megajándékozottnak.

Egy fotókollázs a falon vagy a polcon nem csak az emlékeket őrzi meg, hanem azt is jelzi, hogy az együtt, közösen megélt élményeink fontosak a számunkra, a képeken szereplő emberekről nem is beszélve.

Fontosabb tudnivalók

Egyszerű, azonban annál nagyszerűbb meglepetés!

Tökéletes ajándék lehet bármilyen alkalomra, legyen az születésnap, húsvét, nőnap, apák napja, névnap, évforduló, ballagás, diplomaosztó, szó szerint bármi, vagy akár csak úgy, ha szeretnénk meglepni a szeretteinket vagy saját célra vásárolnánk. A még különlegesebb, még alkalomhoz illőbb ajándék megalkotását a termékenként eltérő különféle stílusok, dizájnok segítik elő.

Fontosnak tartjuk, hogy fotókollázsaink minden otthonba megfelelőek legyenek és remekül mutassanak, ezért -egyelőre- kétféle méretből és kétféle színből választhatunk a farostlemezből készült kereteink tekintetében. A két méretnek -A4 (21x29,7 cm) és A3 (29,7x42 cm)köszönhetően faliképeink jól mutatnak a kisebb és nagyobb terekben is, a két színnel pedig nem tudunk mellényúlni, hiszen a fekete és a fehér színek mindig pompásan beleillenek minden stílusba és színvilágba.

A tisztítása pofonegyszerű, portörlővel néhány pillanat alatt megoldható, nem kell vele hosszasan bajlódni, éppen ezért sosem okoz nagy fejtörést, hogy vajon mikor tudjuk beilleszteni a szoros napirendünkbe a rendbetételét.

Miért időtálló ajándék a fotókollázs? - Nagyszülőknek

Foglaljuk tehát össze röviden még egyszer, miért is érdemes fontolóra venni a faliképek/fotómontázsok ajándékozását!

1.) Egyedi és személyes ajándék
A fotókollázs készítése lehetővé teszi, hogy az ajándékozó egyedi és személyes ajándékot adjon. A kollázson megjelenő képek, színek és stílus mind-mind az ajándékozó személyiségét tükrözik, amely mélyebb kapcsolatot teremt az ajándékozó és az ajándékozott között.

2.) Emelkedhet a kollázskészítés élménye
A fotókollázs készítése örömteli élmény lehet mind az ajándékozónak, mind az ajándékozottnak. Az ajándékozó kreativitása szabadon szárnyalhat, miközben átgondolja a kollázs összeállítását. Az élmény fokozódik, amikor az ajándékozó felidézi az emlékeit, amelyeket a kollázson szeretne megjelentetni. Az ajándékozott pedig örömmel fogadja az ajándékot, és kifejezi az elismerését az ajándékozó kreativitása iránt.

3.) Időtálló ajándék
A fotókollázs időtálló ajándék lehet. Az évek múlásával az emlékek elhalványulnak, de a kollázs mindig emlékeztetni fog minket a múltra, a fontos pillanatokra, amelyekre a későbbiekben is emlékezni szeretnénk. Az ajándék átadásának pillanatában fontos eseményekről, ünnepekről, családi vagy baráti pillanatokról készített fotók akár évtizedek múlva is szívhez szóló ajándékok lehetnek.

4.) Dekoratív kiegészítő
A fotókollázs nem csak emlék, hanem egyben dekoratív ajándék is lehet. Az ajándékozó különböző stílusokat, színeket, formákat használhat fel a kollázs elkészítéséhez.

 

Ne habozz, nézz szét kínálatunkban és okozz örömet a szeretteidnek!

Ajánlott blogok

  • Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

    Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

  • ÚJDONSÁG! Filmtekercses kulcstartó

    ÚJDONSÁG: Filmtekercses kulcstartó

  • Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

    Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

  • A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek - Bogreguru

    A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek