Miért, és mióta adunk ajándékot egymásnak?

Miért, és mióta adunk ajándékot egymásnak? - Bogreguru
Galambos Patrik

Ajándékozni, talán mindenki nevében mondhatom, hogy a világ egyik legszuperebb dolga. De mégis kevesen gondolkoznak el azon, hogy mikortól, és miért is kezdtünk el egyáltalán ajándékozni? Maga az ajándékozás szinte egyidősnek tekinthető az emberiséggel, hiszen ez a dolog valójában már a civilizáció előtt is jelen volt az életünkben. Már az ősemberek is adtak egymásnak aprócska dolgokat, melyeket termésekből, kisebb állati csontokból, vagy fogakból eszkábáltak össze. Ezzel kifejezték azt, hogy kedvelik a másikat.

Ma már nagyon sok funkciót képes betölteni az ajándékozás. Kifejezhetjük vele a gondolatainkat, érzéseinket, illetve a legtöbb ünnepi eseménynek is elengedhetetlen részévé vált az ajándék átadás. Ez szinte az egyetlen dolog, mely minden kultúrában megjelenik valamilyen formában.

Mikor és mit ajándékozunk?

Léteznek a szülinapi, névnapi ajándékok, a jutalmazó, ösztönző ajándékok, a babaváró ajándékok, de sokan adnak búcsú ajándékot, amikor előre tudják, hogy kedves szerettüket hosszú ideig nem fogják viszontlátni. Közeli családtagjaink, barátaink, és távolabbi rokonaink mellett készíthetünk vagy vásárolhatunk ajándékot a munkatársainknak, kedves ismerőseinknek, akár a szomszédainknak is.

A tökéletes ajándékkal számtalan dolgot ki tudunk fejezni. Kimutathatjuk szeretetünket, szerelmünket, tiszteletünket, büszkeségünket. Biztathatunk vele valakit, vagy csak tudathatjuk az illetővel, hogy jó barátként tekintünk rá, és ezért maximálisan megbízhat bennünk. Mivel ebből is látszik, hogy ez egy rendkívül sokoldalú dolog, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alkalomra, kinek, milyen ajándékot vásárolunk. Talán az a legjobb, ha jól ismerjük az illetőt, hiszen így tudjuk legjobban belőni azt, hogy ő pontosan minek tudna örülni. Ha ismerjük a szokásait, tudjuk, hogy mit szeret csinálni szabadidejében, és mi a hobbija, akkor nem lehet nehéz dolgunk ajándék választáskor. Ilyenkor tudunk ugyanis egy igazán egyedi meglepetéssel előrukkolni!

Legyen az egy egyedi fotóval ellátott egérpad, melyet minden bizonnyal napi szinten használni is fog, vagy egy olyan bögre melyen a kedvenc focicsapatának, zenekarának a logója látható. Ezek azok az ajándékok, melyek megmosolyogtatják az embert, és képesek feldobni az egész napjukat.

Ajánlott blogok

  • Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

    Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

  • ÚJDONSÁG! Filmtekercses kulcstartó

    ÚJDONSÁG: Filmtekercses kulcstartó

  • Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

    Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek