A bögrék, mint multifunkciós használati tárgyak

A bögrék, mint multifunkciós használati tárgyak - Bogreguru
Galambos Patrik

Vannak tárgyak, amiket néhány ember automatikusan elkezd gyűjtögetni otthonában, az évek során. Vesz egyet-kettőt néha magának, de kaphat ajándékba kollégáitól, barátaitól, vagy éppen rokonaitól néhány olyat, mely egyedi felirattal, vagy éppen közös fényképpel van ellátva. Az egyik ilyen tárgy, melyet a legtöbb ember adni, és kapni is szeret, a bögrék.

A bögrék mindenképpen hasznos ajándéktárgynak számítanak, de valljuk be: Hiába van 35 darab, különböző mintájú bögrénk, a reggeli kávénk, vagy teánk elfogyasztásához, általában ugyanazt a 2-3 darabot szoktuk felváltva használni. Megválni természetesen nem kell a többitől sem, de az iváson kívül talán felhasználhatnánk másra is őket, hogy ne csak porfogóként végezzék valamelyik polcon.

1. Praktikus evőeszköztartók

Egy kis konyhába igen sok helyet el tudnak foglalni a feleslegesen tartogatott poharak, és bögrék melyeket általában nem is szoktunk használni. Ha egy is helyet szeretnénk megtakarítani akkor ezeket mindenképpen használjuk is fel valamire. Egy kisebb lakás konyhájában előfordul, hogy annyira szűkös a hely, hogy szabad fiók sincs, amibe az evőeszközöket lehetne tárolni. A konyhapult egyik sarkába kihelyezett, hasonló mintájú, és színű bögrék tökéletesek lehetnek erre a funkcióra is.  Beleállítgatva az evőeszközök kis helyen el fognak férni, és ha a konyhapulton hagyjuk őket, akkor még könnyen elérhetőek is lesznek számunkra.

2. A bögrék, mint ceruza tartók

Ha van kisgyerek otthon, ha nincs, a ceruzák, és a tollak valószínűleg folyamatosan elvesznek, és eltűnnek, és mikor hirtelen valamit fel kéne írni, egyet se szoktunk találni. Az eddig nem használt bögrék szuperül megállják a helyüket ceruzatartóként az íróasztalon, csak egyszerűen azt kell megszokni, hogy mindig ugyanoda tegyük vissza a tollakat. Kisgyerekek esetében pedig a zsírkrétákat, és a filceket is könnyedén tárolhatjuk bögrében. A bögre füle miatt akár ő maga is áthozhatja az egyik szobából a másikba az írószereit, ha éppen rajzolni támad kedve.

3. Tökéletes bennük tárolni a sminkecseteinket!

Férfiszemmel nézve, a nők minden reggel „órákat” töltenek a tükör előtt azért, hogy el tudjanak indulni otthonról. A különböző sminkeszközök között néha pedig nő létünkre is el tudunk veszni, főleg ha késésben vagyunk, és nem találunk valamit. A bögrékben, könnyen elérhető helyen tárolhatjuk a sminkecseteinket, szempilla göndörítőt, vagy éppen a szemceruzát, és a szempillaspirálokat is. Sokkal könnyebb lesz a reggeli készülődés, ha tudjuk, ha mindent egy helyen meg fogunk találni.

Ajánlott blogok

  • Top 10 DIY karácsonyfadísz tároló ötlet

    A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek

  • Hogyan díszítsünk karácsonyfát?

    Hogyan díszítsünk karácsonyfát?

  • Díszek a mennyezetre? Megmutatjuk, hogyan!

    Díszek a mennyezetre? Megmutatjuk, hogyan!