Karácsonyfadíszek használata, nem csak a fára

Karácsonyfadíszek használata, nem csak a fára - Bogreguru
Galambos Patrik

Szeretnéd felhasználni a karácsonyfadíszeidet, de nem csak a fenyőfádra lógatva? Van valami különös báj abban, ha a lakás különféle pontjait egy kis extra, ünnepi dekorációval még varázslatosabbá tesszük.

A karácsonyfa ugyan nem fér el minden szobába, hogy biztosítsa az ünnepi hangulatot, de egy kis dekorálás mindenhol képes segíteni ezen. Megmutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben karácsonyi hangulatot varázsolni a lakás különböző pontjaira.

  • Tölts meg egy vázát!

Tisztítsd meg a vázát, hogy a legszebb látványt nyújthassa, majd pedig töltsd fel karácsonyfadíszekkel, illetve apróbb dekorációkkal, mint például gyöngyök, flitterek, szalagok, fények, tobozok stb. 

  • Készíts koszorút!

Először is, szükséges lesz egy alapra, ami akár lehet egy vastagabb, erősebb kartonból is kivágva. Amennyiben használsz, rögzíts zöld növényeket vagy szalagot az alaphoz. Használhatsz műnövényeket is, nem kell feltétlenül élőnek lennie.
Rendezd el a díszeket úgy, ahogy szeretnéd, majd pedig rögzítsd őket ragasztópisztollyal vagy virágkötöző dróttal. Mindig a nagyobb díszekkel kezdd, ezek adják meg az alapot, majd a hézagokat takard el a kisebb díszekkel.
Végül adj hozzá különböző díszítőelemeket, például szalagokat, masnikat vagy kisebb figurákat!
Ha pedig szeretnél inkább egyszerűbb elemekkel dekorálni, a bogyók, tobozok vagy száraz virágok tökéletesek lehetnek erre a feladatra.

Karácsonyi koszorú a Bögreguruval

  • Dekoráld a csillárt!

Ha szeretnél valamivel meghittebb fényeket varázsolni a szobába, a csillárt is megajándékozhatod néhány kiegészítővel. Gömbdíszek, fadíszek, szalagok, vagy bármi, amit szeretnél. A lényeg a megfelelő rögzítés és az, hogy kellőképpen odafigyelj. Ügyelj arra, hogy az esetlegesen túlhevült villanykörte vagy lámpabúra nem okoz majd galibát!

  • Díszítsd az ablakokat!

Az ablakokat is többféleképpen dekorálhatod. Gömbökkel, fényekkel, díszekkel, girlanddal, vagy bármivel, amivel szeretnéd és úgy ítéled meg, hogy elhozza a karácsonyi hangulatot Neked és szeretteidnek. Használj hosszabb és rövidebb madzagot a rögzítéshez, mert ezáltal sokkal érdekesebb látványt nyújt majd a dekoráció.

  • Dobd fel a gyertyatartókat!

A gyertyatartók egyik elmaradhatatlan kelléke a toboz, a bogyók és a gyöngyök, gyöngyfűzérek. Persze semmi sincs kőbe vésve, dekorálhatod egészen más dolgokkal is. A színekre azonban figyelj oda, a végeredmény akkor a legszebb, ha esztétikus, a színek pedig harmonizálnak egymással.

  • Dobj fel egy üres falfelületet!

Ebben az esetben picit csalhatunk is, és mégiscsak becsempészhetünk egy-egy kisebb-nagyobb fenyőfát a szobákba. A gömbökből, díszekből alakíts ki fenyőfa formát, majd így, ilyen alakba rögzítsd fel őket a falra. Ezt megcsinálhatod akár csak fényfűzér felhasználásával is, ami már önmagában is mesés látványt nyújt majd.
Alaposan rögzíts minden elemet, nehogy eltörjenek, ha esetleg lepottyannának a falról.

  • Készíts díszeket az üres polcokra!

Ha nincsenek álló díszeid, Te magad is összedobhatsz a meglévőkből, vagy felhelyezheted a már megtöltött vázát, kisebb általad készített koszorút, esetleg a kidekorált gyertyatartót is a polcaidra. 

  • Készíts ajtódíszt!

Akárcsak a koszorú tekintetében, mindig a nagyobb díszekkel kezdj, s fokozatosan haladj a kisebbek felé. Az ajtódíszeknél azonban mindenképpen vedd figyelembe azt, hogy a súlyelosztás nagyon fontos, hiszen, ha nem egyenletes, nem fog szépen lógni a díszünk, nem fog szép látványt nyújtani.

  • Díszítsd fel a tükrödet!

A tükrünket a hétköznapokban is előszeretettel díszítjük különböző fényekkel vagy esetleg matricákkal (mint például motivációs üzenetek saját magunk számára), de ilyenkor feldobhatjuk gyöngyfűzérekkel, girlandokkal, kisebb karácsonyi díszekkel.
Mi azonban az egyszerűség hívei vagyunk ebben, ezért inkább maradnánk a fényeknél és esetleg egy kis girlandnál, mely kettő tökéletes kombinációjából egy hangulatos kis karácsonyi díszítést tudunk összehozni. Ezt látva valószínűleg még korareggel is kevésbé zsörtölődve készülődnénk az első életmentő kávénkat megelőzően is.

  • Tedd különlegessé a lépcső korlátjait!

Ahogy a tükröknél, úgy a lépcsőkorlátnál is ugyanazt tudjuk elmondani a kevesebb néha több elvét követve. A girland, a fénysorok mellett ide azért még beszúrnánk elvétve egy-egy gömbdíszt valószínűleg, de ennél többet talán nem is érdemes felhelyeznünk, mert könnyedén magunkkal ránthatjuk, ha sietünk és nem figyelünk kellőképpen oda. Illetve, ha túl sok mindent tennénk fel, talán inkább már giccsesnek hatna, mintsem meghittnek és hangulatosnak.
De ezt persze mindenki saját maga alakíthatja, a személyes ízlésének megfelelően, és ez pont ettől szép, mert nincs két ugyanolyan egyedileg készített dekoráció.

Ajánlott blogok

  • Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

    Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

  • ÚJDONSÁG! Filmtekercses kulcstartó

    ÚJDONSÁG: Filmtekercses kulcstartó

  • Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

    Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

  • A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek - Bogreguru

    A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek