Hogyan díszítsünk karácsonyfát?

Hogyan díszítsünk karácsonyfát? - Bogreguru
Galambos Patrik

A karácsonyi dekoráció gondolata mindig sok-sok izgalommal jár, hiszen az alkotás folyamata mindig nagy lelkesedéssel tölt el szinte minden résztvevőt - kivéve persze azokat, akiket kényszerítenek arra, hogy akaratuk ellenétre részt vegyenek benne.🙈

A fenyőfaválasztástól a megfelelő égősorok kiválasztásáig, legyen az mű vagy valódi fa, egy átfogó folyamatról van szó.

Válassz egy fát

Fontos meggyőződni arról, hogy a fánk ne csak szép és mutatós legyen, hanem a mérete megfeleljen a rendelkezésre álló helynek. Ha egy kis lakásban élsz, egy kisebb asztali fa lehet a te kedvenced, míg egy nagyobb lakótér képes egy nagyobb fa befogadására is. Azok, akik nagyobb karácsonyfára vágynak, különös figyelmet kell fordítaniuk a magasságukra, főleg a fa teteje és a mennyezet közötti részre, amelynek ajánlott legalább 15 centiméternek lennie.
A méret után a stílus is fontos. Ez magában foglalja, hogy mű vagy valódi fát részesítesz előnyben, illetve azt is, hogy milyen formájúra vágysz, inkább hosszúkásabb vagy gömbölydedebb.

Bontsd ki és formázd meg

Mielőtt még kibontanád a fát, legyen az valódi vagy mű, határozd meg, hová helyezed el a fát az otthonodban. Miután sikeresen felállítottad, csak ki kell bontogatni az ágakat, hogy  fa dúsabbnak nézzen ki. Az ágak szerepet játszanak a karácsonyfa látványának fokozásában, tehát győződj meg róla, hogy egyetlen ágat sem hagysz ki a folyamatból!
Fontos odafigyelni rá, hogy a valódi fát nem kezelheted ugyanúgy, mint egy műfát, mivel a durva bontogatás miatt a tűk leeshetnek. Ehelyett vigyázz rá és használj metszőollót az ágak megjelenésének javításához!

Helyezd fel a fényeket

A világítás kulcsfontosságú szerepet játszik a karácsonyi dekorációban, mivel képes életre kelteni a fát azzal, hogy térhatást teremt a díszek között. A legnépszerűbb talán a hagyományos szín, a melegebb, sárgás fény, míg a modernebb a hideg fehér. Azoknak azonban, akik szeretnék feldobni az ünnepi szezont vagy a nosztalgikus hangulatot kedvelik, a többszínű fény lehet a jó választás.
A fényfüzér felhelyezésére, elrendezésére többféle technikát is figyelembe vezetsz, például függőlegesen feltenni, vagy alulról felfelé haladni.

Jöhetnek a szalagok, girlandok

Amikor a fát girlandokkal díszíted, nincs szigorú szabály, amit be kell tartanod, azonban ha tudod, hogy hogyan hozd ki belőlük a legtöbbet, akkor eleganciát varázsolhatnak az összképbe.
A girlandokat érdemes szorosan rögzíteni a minél rendezettebb hatás érdekében. Azért, hogy a túlzsúfoltságot elkerüld, kezdd egyszerűbb girlandokkal, majd csak ezt követően haladj tovább a bonyolultabbak felé. 
A szalag használata jól helyettesítheti a girlandokat. Ha pedig igazán extra megjelenést szeretnél, akkor próbálj meg kialakítani egy nagy méretű masnit belőle.

Bögreguru dekoráció

Függeszd fel a díszeket

Válassz egy fő színösszeállítást a karácsonyfádhoz, és válassz olyan karácsonyi díszeket, amelyek illeszkednek ehhez a színösszeállításhoz. Tartsd a díszek színét 3-4 fő árnyalat tartományon belül, hacsak nem szándékozol túlzottan élénk, bohókás megjelenést teremteni a fádnak.
Számos díszítési mód létezik, de talán a legelterjedtebb, amellyel a leglátványosabb térhatást hozhatjuk létre, s amellyel igazán fokozhatjuk a fa látványos vonzerejét, az az, amikor alulra helyezzük a legnagyobb darabokat, a közepes méretű elemeket a középső részbe, míg a kisebb elemeket fokozatosan a felső rész felé. Ennek a sorrendnek a megfordítása eredményezhet egy kiegyensúlyozatlan fát, amely potenciálisan fel is borulhat.

Noha talán a legszebb mégis az egységes, színeiben passzoló díszekkel ellátott karácsonyfa, azonban ahogy változik a világ, vele együtt pedig a szokások, értékek, értékrend is. Idővel átformálódik az emberekben a szeretet ünnepéről alkotott kép, és talán így már nem is annyira  külsőségek maradnak az előtérben, hanem maga a szeretet, a család veszi át végre ténylegesen ezt a helyet. Ilyenkor a legjobb megjeleníteni egy szívünknek nagyon kedves képet a karácsonyfán egy-egy dísz formájában, ami lehet a fa alapszíneitől különböző, de akár választhatunk olyan képeket is, amik tökéletesen belepasszolnak ebbe az összképbe. Azonban a hagyományok és az egységes látvány kedvelőinek megfelelően a gömbdíszeink a három legnépszerűbb karácsonyi színekben -arany, ezüst és piros- megtalálhatók nálunk. Viszont ha nem gömbdíszre vágyunk, hanem valami rendhagyóra, ebben az esetben is lehet kérni fa díszeinkre körvonalat, keretet, amely által beleillik majd a megálmodott színvilágba.

Profi grafikusaink szeretettel, kedvességgel fogadják az egyedi ötleteket, melyeket szívesen megvalósítanak a vásárlóink kérésére. Egyedi igény esetén azonban erősen ajánlott időben leadni a rendelést, hogy zökkenőmentesen, minél hamarabb a kezedben tarthasd az áhított díszt.

Törekedj az egyensúlyra

Hiába szép a fenyőfád és a díszek önmagukban, ha egészében nézve nem egységes a látvány. A legcélszerűbb, ha három részre osztjuk a fát -alsó, középső, felső-, hogy minden részt külön-külön díszítsd. Kezdd a felső résszel és rendszeresen ellenőrizd a megfelelő rendezettséget.

Karácsonyfa díszek, fények

Töltsd ki a fődíszek közötti teret

A fadíszek finom díszítőelemekként szolgálhatnak. Tökéletes megoldást kínálnak arra, hogy kitöltsék a fán azokat a területeket, amelyeket például girlanddal nem lehet bevonni.
Számos különböző fadísz stílus létezik, közöttük bogyók, tobozok és egyebek szerepelnek a legkedveltebbek között.
A fa elemek mellett a virágok is kiváló, helykitöltésre alkalmas kiegészítők lehetnek.

Tedd fel a csúcsdíszt

Eljött az ideje, hogy tökéletes koronát adj a karácsonyfádnak egy ragyogó csúcsdísszel. Ha a hagyományokat részesíted előnyben, válassz egy bájos angyalt, vagy egy csillagot. Ha kreatívabb szeretnél lenni, készíts masnit szalagból, hogy lenyűgözd a vendégeidet.

Jöhetnek az ajándékok

A karácsonyfa alól nem maradhatnak el természetesen az ajándékok és a nekik köszönhetően felragyogó boldog, mosolygós arcok sem. Néhány tippet a karácsonyi ajándékok terén is szívesen adunk.

Nézz körül a különféle termékeink kínálatában, hogy mindenkinek megtaláld a megfelelő meglepetést a szeretet ünnepére!

Ajánlott blogok

  • Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

    Személyes értékkel teli meglepetések Anyák napjára

  • ÚJDONSÁG! Filmtekercses kulcstartó

    ÚJDONSÁG: Filmtekercses kulcstartó

  • Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

    Valentin napi ajándék ötletek a szerelmednek

  • A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek - Bogreguru

    A legjobb karácsonyfadísz tároló ötletek